نكات مهم براي انتخاب كفش بر اساس مواد سازنده آن

هر كفش ويژگي‌هاي منحصر به فرد خودش را دارد كه بسته به كمپاني سازنده آن، مواد تشكيل دهنده و نوع طراحي‌اش متفاوت است. اگر موقع انتخاب كفش از خودتان مي‌پرسيد بهترين كفش‌ها چه جنسي دارند و از چه موادي ساخته شده‌اند، در اين مقاله جواب سوالتان را پيدا خواهيد كرد.

1. چرم

چرم يكي از بهترين جنس‌ها براي انتخاب كفش است. اين جنس هم انعطاف پذيري بالايي دارد و هم از دوام خوبي برخوردار است و مقاومتش هم بالاست. خاصيت الاستيكي يا كش ساني كفش‌هاي چرمي استفاده از اين مدل‌ها را بسيار راحت مي‌كنند، چون به راحتي براي پاها جا باز مي‌كنند؛ اما پاره نمي‌شوند.

متريال يا ماده تشكيل دهنده چرم قابليت تنفس دارد و عايق گرماست. به همين دليل است كه وقتي كفش چرمي مي‌پوشيد احساس سرما يا گرماي بيش از حد در پاهايتان نخواهيد داشت. همه اين موارد با هم كاري مي‌كنند كه كفش چرمي به هيچ كفش ديگري شباهت نداشته باشد. بنابراين اصلا جاي تعجب ندارد كه بيشتر سازنده‌هاي كفش به ويژه كفش‌هاي مردانه از چرم به عنوان يك عنصر اصلي براي كسب و كارشان استفاده مي‌كنند. در صنعت كيف و كفش سازي زنانه هم استفاده از چرم در ميان برندهاي داخلي و خارجي امري بديهي است. استفاده از چرم خريد محصولات را براي مشتري منطقي‌تر مي‌كند. برندهايي مثل برند معتبر چرم پاندورا در ايران به توليد محصولات چرمي مشغول هستند.

· چرم نسبت به ساير  متريال‌ها قيمت بالاتري دارد كه توجيه آن دوام بالايش است.

· كيف و كفش چرمي نسبت به ساير مدل‌ها وزن بالاتري دارد.

· در بعضي شرايط خاص عايق گرما بودن جواب نمي‌دهد، مگر اينكه سازنده مسير تنفسي براي كفش تعيين كرده باشد.

· چرم خام و پرداخته نشده ممكن است نسبت به خراب شدن توسط آب حساس باشد.

 

2. پارچه‌ها

استفاده از انواع پارچه هم براي ساخت كفش كاركرد زيادي دارد. كافي است نگاهي به بازار جهاني بيندازيم تا انواع و اقسام كفش‌هاي ساخته شده از انواع پارچه‌هاي زيبا و جذاب را ببينيم. پارچه‌ها هم مثل چرم انواع و رنگ‌هاي متنوعي دارند كه با نحوه بافت تار و پود آن‌ها، نوع فيبر به كار رفته و وزن پارچه تعريف مي‌شوند.

رايج‌ترين موادي كه از آن‌ها در ساخت كفش پارچه‌اي استفاده مي‌شود، شامل موارد زير است:

· كتان

· پلي استر

· پشم

· نايلون

كفش‌هاي پارچه‌اي همچنين ممكن است از ريون، لاكرا و پلي پروپلين هم تهيه شده باشند. يكي از مزيت‌هايي كه مدل‌هاي پارچه‌اي نسبت به ساير مدل‌ها دارند اين است كه قابليت تهيه شدن در انواع استايل‌هاي متفاوت با طراحي‌هاي خاص را دارد.

هر پارچه ويژگي‌هاي منحصر به فرد خودش را دارد كه موقع خريد بايد به آن توجه كرد، ويژگي‌هايي مثل قابليت تنفس، قدرت محافظت يا ساپورت از پا و ميزان كنترل دما (سرما يا گرما). براي مثال كفش‌هاي كتاني قابليت تنفس بسيار بالايي دارند، اما نسبت به كفش‌هاي نايلوني دوام پايين‌تري دارند. كفش‌هاي نايلوني هم با وجود دوام بالا باعث گرم شدن بيش از حد پاها و تعريق مي‌شوند.

3. چرم مصنوعي

چرم مصنوعي تحت عناوين زيادي شناخته مي‌شود؛ چرم PU يا پي يو اسامي اين متريال در دنياي ساخت كفش است. چرم مصنوعي ساخته دست بشر است كه از دو لايه تشكيل شده از فيبر پلي استر تهيه مي‌شود. تمام انواع چرم مصنوعي كه براي ساخت كفش به كار مي‌روند به تاثير زيادي در كاهش قيمت كفش‌هاي ورزشي با دوام و سبك ايجاد كرده‌اند. به همين دليل هم كفش هاي ورزشي اصل نايكي جزو آن دسته از برندهايي است كه خود را با بهترين كيفيت در سبد خريد مشتري قرار مي‌دهد. اين كفش‌ها زيبايي و كاركرد خاص خودشان را دارند.

جالب است بدانيد كيفيت چرم مصنوعي بسته به بافته يا نبافته بودن آن و پروسه تهيه آن كه به صورت خشك يا خيس بوده است، متفاوت خواهد بود. كفشي كه از چرم مصنوعي با كيفيت پايين‌تر توليد شده باشد، ظاهري كاملا يكدست نخواهد داشت و ممكن است خيلي سريع دچار ترك خوردگي شود.

با اينكه نمي‌توان از مزاياي كفش‌هاي چرم نسبت به چرم مصنوعي چشم پوشيد، اما مزيت كفش‌هاي تهيه شده از چرم مصنوعي پايين تمام شدن قيمت آن براي فروشنده و خريدار است. در عين حال اين كفش‌ها براي افرادي كه طرفدار حقوق حيوانات هستند نسبت به چرم گزينه‌هاي مناسبتري محسوب مي‌شوند.

4. لاستيك

لاستيك يكي از مواد رايج در پروسه ساخت كفش است؛ اما بيشتر از آن كه در ظاهر كفش به كار رود، در ساخت كفي از آن بهره مي‌گيرند. استفاده از اين متريال در ساخت كفش‌هاي ورزشي به ويژه كفش مخصوص دويدن و كفشهاي تنيس كاربرد دارد. طي ساليان دراز بيشتر كفش‌هاي لاستيكي از پلي استر ساخته مي‌شدند؛ اما خوشبختانه طي سال‌هاي اخير استفاده از لاستيك نسبتا طبيعي دوستدار طبيعت فراگير شده است. ضمن اينكه بعضي از برندها براي مراقبت از محيط زيست دست به تهيه كفش‌هاي جديد از مواد بازيافتي موجود در طبيعت زده‌اند.

5. فوم

بخش رويه هر كفش نياز به ساپورت بالاي پاها دارد و يكي از بهترين جنس‌ها براي قرار گرفتن در اين قسمت فوم است؛ فرقي هم ندارد كفش شما از چرم ساخته شده باشد يا پارچه يا هر جنس ديگري كه در اين مقاله بررسي كرديم.

انواع بي‌شماري از فوم براي استفاده در كفش‌ها وجود دارد كه به طور كلي در دو دسته قرار مي‌گيرد:

· فوم اپن سل Open Cell Foam

· فوم كلوزد سل Closed Cell Foam

منظور از سل، سلول يا نوع بافت فوم است. تمام انواع فوم از پلاستيك تهيه مي‌شود. در مدل باز متريال نفوذ پذير است و به آب و هوا اجازه رد شدن مي‌دهد؛ در حالي كه در فوم بسته سلول‌هاي باز مهر و موم شده‌اند و به گازهاي داخلي اجازه خارج شدن نخواهند داد. اپن سل (سلول باز) معمولا در بخش زبانه كفش پيدا مي‌شود و نوع بسته آن (كلوزد سل) به علت تراكم بيشتر در بخش مياني كفش به كار مي‌رود. به خاطر داشته باشيد كه نوشته KF بر روي كفش نشان دهنده استفاده از فوم باز است.

شناخت انواع متريال‌هاي بخش‌هاي داخلي و بيروني كفش‌ها كمك مي‌كنند بسته به هدفي كه از خريد كفش داريد، دست به انتخاب درست‌تري بزنيد. بنابراين قبل از خريد از خودتان بپرسيد هدف من از خريد اين كفش چيست؟ بودجه‌ام چقدر است و كفش من بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد. بر اساس جواب اين سوال‌ها مي‌توانيد سراغ يكي از پنج متريال بالا برويد.

فروشگاه كتوني برند 

 



تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.